25 Οκτ 2008

ΚΡΙΣΗ



Ελπίζει ο κάθε μικρο μεσαίος ότι η επόμενη κρίση δεν θα αφορά τον ίδιο .Ο επόμενος καρκίνος θα αφορά τον φίλο του. Η επόμενη ρύπανση θα μολύνει μια άλλη γειτονιά. Ο επόμενος πόλεμος, το επόμενο διατροφικό “σκάνδαλο”,το επόμενο κραχ, ο επόμενος άνεργος. Νιώσει όμως ανασφάλεια. Τρέχει στον ψυχολόγο του* στον πνευματικό του στο πλησιέστερο καμπαρέ στα καταστήματα' στο τηλεκοντρόλ


Η υπαρξιακή αβεβαιότητα όμως της τάξης δεν θα καθησυχαστεί. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Οι νεόπτωχοι πληθαίνουν. Μπορεί να κρίβονται καλά ανάμεσα στα απόβλητα αλλά είναι εκεί. Με το βλέμμα γεμάτο ζήλια. Οι επιθυμίες τους δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Η σαγήνη των προϊόντων όμως εξακολουθεί να τους εξάρει την επιθυμία. Η γραμμή του θεμιτού με το αθέμιτο δεν ορίζεται στους κανόνες του παιγνιδιού. (Εποικοδομητική ασάφεια του συστήματος)

Μαμά φοβάμαι ! Είναι επικίνδυνοι αυτοί οι φτωχοί...

.

1 Οκτ 2008

Ευτυχώς που υπάρχουν πουτάνες; !


Είναι δέκα και μισή το βράδυ. Οδηγώ προς το σπίτι με την κόρη μου στο πίσω κάθισμα. Στην κακόφημη Πενταδακτύλου ένα αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο στην μέση του δρόμου με αναμμένη την μηχανή. Δύο μπρατσάδες σε έξαλλη κατάσταση χτυπάνε άγρια ένα μετανάστη. Αυτός καλύπτει το κεφάλι με τα χέρια του για να προστατευτεί γερμένος πάνω σε ένα τοίχο. Σκέφτομαι ότι δεν με παίρνει η φάση με τους δύο φουσκωτούς και ταυτόχρονα ανοίγω την πόρτα. Ντράπηκα, να σας πω την αλήθεια. Αν δεν επέμβω τι θα σκεφτεί η μικρή . Τσάμπα θα πάνε τα αντιρατσιστικά μου μαθήματα τσάμπα και οι αναρχικές μου παπαριές . Πλησίασα δήθεν αποφασιστικά ελπίζοντας να σταματήσει και κανένα άλλο αυτοκίνητο. Ο ένας κατευθύνεται προς τα πάνω μου φωνάζοντας ότι “οι κολόξενοι έρχονται στην χώρα μας και......” . Ήταν φανερό ότι περίμενε από μένα να πάρω θέση. Εγώ τον αγνοώ και φωνάζω στον άλλο να σταματήσει. Την κρίσιμη στιγμή της κλιμάκωσης μια γυναικεία φωνή στο βάθος φωνάζει “αφήστε τον ρε” .Η μικροκαμωμένη κυρία που κάνει πιάτσα πιο κάτω πλησίασε στην σκηνή κάνοντας μεγάλο σαματά . Οι ψευτόμαγκες θεώρησαν ότι παραμεγάλωνε η παρέα, μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν. Ο δεύτερος οδηγός που σταμάτησε στο σημείο το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι “εκατούρισε πάνω του ο μαυρής!!

ζήτω το έθνος



Η φωτογραφία μου
Φρικιά όλου του κόσμου ενωθείτε!