13 Αυγ 2008

Ο Χριστόφιας στο Πεκίνο


Αγαπητό ημερολόγιο,
το φιλοθεάμον κοινόν παρακολουθεί αυτές τις μέρες την κορυφαία ίσος στιγμή στην κοινωνία του θεάματος: τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Σε αυτή την γιορτή της κυριαρχίας οι θεατές της ζωής, καθισμένοι στις κερκίδες και στις τηλεοράσεις τους μπροστά, ποθαυμάζουν το μέγα γεγονός .

Ο δικός μας,ο Χριστόφιας, βρέθηκε και αυτός εκεί για να πάρει το κομματάκι κέικ που του αναλογεί αλλά κυρίως για να δώσει διαπιστευτήρια της υποταγής του .
Δεν παρέλειψε βέβαια να μας πουλήσει και λίγο πατριωτισμό αλά κυπριακά :
Χωρίς ίχνος ανρτοπής μας πληροφόρησε ότι η μικρή Κύπρος τυγχάνει σεβασμού από μεγάλες χώρες όπως η “λαοκρατική” Κίνα. Το γεγονός δεν με εξέπληξε αλλά δεν μπορώ να πω και ότι δεν με νευρίασε.

Mα η Κίνα κύριε Χριστόφια δεν σέβεται ούτε τους ίδιους τους κατοίκους της :
Οι φυλακές της εν γεμάτες πολιτικούς κρατούμενους, οι πέντε από τις δέκα πιο μολυσμένες πόλεις στον κόσμο εν κινέζικες ,, για να μεν μιλήσουμε δηλαδή για τις συνθήκες εργασίας εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι κτίζουν το οικονομικό θαύμα της σοσιαλιστικής Κίνας .

Όσο για το κινέζικο σχολείο που επισκέφτηκες
:
εκεί τα κοπελλούθκια πρέπει να έχει κάτι μήνες που σε συνθήκες στρατού ετοίμαζαν την PRIVE παράσταση που παρακολούθησες .

Τούτα ούλλα μάλλον υποψιάστηκες τα αφού έτσι πράγματα γίνονται στους υπαρκτούς και ανύπαρκτους χώρους που μεγάλωσες και κινείσαι . Έπαιξες πελλόν .Εξάλλου είπαν σου και τον εθνικό μας ύμνο στα κινέζικα .Tι να πεις;


The Show Must Go On



αλληλεγγύη στους καταπιεσμένους αριστερόχειρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η φωτογραφία μου
Φρικιά όλου του κόσμου ενωθείτε!