24 Αυγ 2008

Οι καλές οι προδοσίες τώρα αρχίζουν



Αγαπητό μου ημερολόγιο,


είμαι συγκλονισμένο από την φοβερά σύγκρουση των εξουσιών του τόπου για τα λεγόμενα εθνικά μας θέματα .Αναφέρομαι βεβαίως στον νευρικό κλονισμό που υπέστη ο πρόεδρος και γ.γ. του Α.Κ.ΕΛ. μόλις άκουσε τον παπά να του αμφισβητεί τον πατριωτισμό .

Επί του ιερού βήματος του συνεδρίου των αποδήμων, είδα το όραμα χιλιάδων Κυπραίων εθνικιστών και πατριωτών, να στεγαστούν και πάλι κάτω από τον ίδιο ουράνιο αλαλούμ, να γίνεται κομμάτια. Είδα επίσης τον Χριστόφια νευριασμένο (ως τωρά μόνο συγκινημένο τον είχα δει) και εσκέφτικα ότι είμαι τυχερός που δεν είμαι Ακελικός.

Είναι φανερό πλέον ότι το ΑΚΕΛ θέλει να κτίσει για το μέλλον(του). Θέλει δηλαδή να οργανώσει το σκηνικό στον δημόσιο βίο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αμφισβητείται πλέον η νομιμότητα και η ικανότητα

του να κυβερνά.


Ένα από τα “μειονεκτήματα” του σε αυτό το παιγνίδι ήταν πάντοτε το πως θα αντιμετώπιζε την εθνικιστική σύγκρουση στην Κύπρο. Έπρεπε να συμβιβάσει τις αριστερές και διεθνιστικές του ιδέες με μια πατριωτική ρητορική απαραίτητη για να επιβιώσει. Άντλησε λύσεις βέβαια από το αστείρευτο οπλοστάσιο του λενινισμού-σταλινισμού: Αντι -ιμπεριαλιστικά μέτωπα με άλλες “δημοκρατικές δυνάμεις” .

[O αντι-ιμπεριαλισμός ήταν η συνταγή για κάθε είδος αντισοσιαλιστικές δραστηριότητες στις χώρες του υπαρκτού και του ανύπαρκτου σοσιαλισμού. Συμμαχίες και με τον διάβολο έγιναν εις το όνομα του . Στην προκείμενη πραγματικότητα οι συμμαχίες ήταν βέβαια με παπάδες και με κουμπάρους. Αλλά εν πάση περιπτώσει !]


Για να επανέλθω : Έχοντας λοιπόν το ΑΚΕΛ την εξουσία ( + το ΔΗ.ΚΟ ακινητοποιημένο +την ΕΔΕΚ σε μια γελοία κατάσταση + τον άγιο Αναστασιάδη προστάτη μεγάλη η χάρη του) προβαίνει πιστεύω στα αυτονόητα υπό τις περιστάσεις :


Προσπαθεί να δικαιωθεί ιστορικά ξανα~θέτοντας σε συζήτηση την πρόσφατη μας ιστορία και προβάλλοντας,από την θέση του κυβερνώντος αυτή την φορά, την δική του εκδοχή


Προχωρεί σε μεταρρυθμ

ίσεις και αλλαγές στο εκπαιδευτικό μας σύστημα προσπαθώντας να δημιουργήσει τα δικά του στεγανά στο μέχρι τώρα απόρθητο υπουργείο παιδείας.


Προσπαθεί να λύσει το Κυπριακό εκτιμώντας ότι στις νέες συνθήκες της μετά την λύση εποχής, θα μπορεί να παίζει πιο εύκολα παιγνίδι, στην διεκδίκηση της εξουσίας .



Μπορεί να βγει και κάτι καλό ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ από τις κινήσεις αυτές της εξουσιαστικής αριστεράς ;

Ο χρόνος θα το δείξει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η φωτογραφία μου
Φρικιά όλου του κόσμου ενωθείτε!